Saturday, February 19, 2011

Friday Night Special On 2 : My Best Friend's Wedding



sumpah
aku blum penah lg tgk movie nie
walaupun citew nie senarnyew sebayew ngn titanic
wah dah berkurun rupenyer movie nie kan
so aku pun x mlepaskan peluang tgk citew nie kat tv2
sgt kelakar + romantikkkkkk tau !!!!!
aku bg rating 5 stars

meh aku review ckit movie nie okes

citew nie pasal sowg pengkritik restoran yg berumur 27 thn, Julianne Potter ( Julia Roberts ) yg dah berjanji ngn best friendnyer Michael O Neil ( Dermot Mulroney ) yg kalau masing2 x jumpe jodoh dlm usia 28 thn, dowg akan kahwin. Senarnyew dowg nie penah bercinte mase time kolej tp last2 jd best friend sbb Julianne nie x bersedia nk bg sbarang komitment lg. So dlm mase 3 minggu Julianne nie berumur 28 thn, Michael nie kol Julianne yg dye dah jumpe someone iaitu Kimberly Wallace ( Cameron Diaz ) & akan get married dlm mase 4 hari. Kimberly nie merupakan ank owg kaye while Michael nie penulis sukan jew. So, hancurlah hati Julianne nie sbb dye baru sedar yg dye sebenarnyew cintakan Michael. So dye pun terbang kat Chicago sbb nak g jumpe Michael konon2nyer nak bg sokongn kat Michael padahal senarnyew dye nak buat dowg nie x jd kawen. Mcm2 perkara jahat la si Julianne nie buat supaye dowg x jd kawen smbil dibantu oleh editor Julianne nie George Downes ( Rupert Everett ) tp satu pun x jd. Then mase hari wedding Michael & Kimberly, Julianne make confession yg dye dah 9 tahun cintakan kat laki nie & cium Michael. Malangnyer, Kimberly nmpak & melarikan diri. Bermulalah insiden kejar mgejar antara Michael & Julianne. Michael kejar si Kimberly nie manakala Julianne kejar si Michael. Last2 mase kat stesen keretapi, ( selepas gagal jumpe Kimberly ) baru Julianne perasan yg Michael nie sgt sygkan Kimberly & anggap Julianne nie sbg best friend dye jer wlaupun Michael pernah bgtau kat Kimberly yg Julianne nie ' perfect woman '. Endingnyer Michael & Kimberly tetap melangsungkah wedding diowg 


so moral of the story :
jgnlah nak cuba2 musnahkan kebahagiaan owg laen.. x baik au
xpyhla nak kenangkan kisah lame2 & belajar terima hakikat yg laki tue bkn milik kitew
kalau rase2 baru adew perasaan kat laki tue, simpan jew la sbb dye x akan pilih kita pnyew
pendek kate " let bygones be bygones " okes

4 comments:

  1. hye..singgah cni..
    nice entry..

    jom join GA first blog saya..

    http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/02/jarijemariemas-first-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. salam ziarah dan salam perkenalan dari laman blog abg ben ashaari.. saya follow blog awak ek... mai la singgah dan follow blog saya yer.. ok thanks..

    ReplyDelete