Wednesday, September 28, 2011

Perpustakaan Negara




sepanjang aku hidup selama 21 tahun nie
inilah pertame kali aku menjejaki ke Perpustakaan Negara
kesian kesian
konon-konon nak tunjuk kat sume owg yg aku & Midah Dot Dot pelajar rajin
bajet jer lebih ;p
decide nak pegi pagi tapi bile lg seronok bermimpi dari bgn
terlajak sampai tgh hari
disebabkan kat Kolumpo nie terlampau banyak pengangkutan awam
syg pulak kan kalau xgune kemudahan kerajaan provide nie
so dari Lrt Pandan Jaya turun la kat Lrt Titiwangsa ( RM 2.40 )
then naik cab ke Perpustakaan ( RM 4.00 )
aku baru tau Perpustakaan Negara atas sikit Tasik Titiwangsa
kesian kesian xpernah alert kat mane Perpustakaan
Tasik Titiwangsa tau pulak ;p
depan Perpustakaan, IJN
sebelah Perpustakaan pulak Hospital Puswari
depan sikit HKL
depan sikit lagi KLCC
eceh eceh mcm tourist guard la pulak kan
so bile menjejakan kaki jer ke dlm
rase mcm rusa masuk kampung
dlm hati ckp " FUYOHHHH BESARNYERRRRRRR "
biselah jakun tahap gaban
sampai xtau nak decide nak pergi level mane
kah kah kah
malu pulak bile abg guard uh tgk kteowg terpinge - pinge
nampak sgt first time masuk kat citu
xtau pulak bangunan yg ktowg masuk uh tuk buku2 oversea
kalau buku2 m'sia kene pergi bangunan sebelah
disebabkan penat naik tinggi plus malas
duduk jela kat Level 3 uh
lgpun ktoewg nak study, bukan nak bace buku sgt
so jumpe la bebudak study tuk SPM, pepelajar study tuk MKT 243 ari nie
& pakcik tua bace buku dok kat sebelah meja kteowg
gile hebat pakcik nie, sepanjang 3 jam setengah kat citu
pakcik tua uh berjaya membace 3 buku english tebal
lepas malas nak study, aku g bace 7 Wonders Of The World
best giler buku nie, nasib baik Petronas Twin Towers terpilih : )
tapi JGN BACE buku 100 Most Beautiful Museums Of The World
aku rase mcm tgk lukisan Rose yg dilukis Jack pulak
xelok tuk remaja2 di M'sia nie ;p





p/s : ini adalah kawan sy, cik Hamiidah Najib 
yg sgt tekun belajar
maaflah entry kali nie xdew gambar Liyana Deli
tetibe low profile pulak
hehehehe... 

No comments:

Post a Comment